Térkép
Hármashatár-hegyi, Erdőajándéka Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Magyarország

Hármashatár-hegyi, Erdőajándéka Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Magyarország

Hármashatár-hegyi, Erdőajándéka Erdészeti Erdei Iskola

Az erdei iskola bepillantást enged erdészek, természetvédők, természetjárók, sportolók világába. 480m magasan a csúcshoz közel helyezkedik el. Osztálykirándulások célpontja a csodálatos körpanoráma miatt (Nagy- Alföld, Északi- Középhegység, Duna-hidak, Országház, Budai-vár).

Szállás férőhely: -
Étkezővel ellátottMinden évszakban használható

Hármashatár-hegyi, Erdőajándéka Erdészeti Erdei Iskola
Cím: 1025, Budapest, 016536/88 hrsz.
Telefonszám: 06 20 95 42 252
E-mail cím:

Üzemeltető: Pilisi Parkerdő Zrt.
Üzemeltető címe: 2025 Visegrád, Mátyás király út 4.

Mi mindent lehet csinálni?

Az erdei iskolai épület 140 m2-es gyönyörűen berendezett termében a Hármashatár-hegy főbb értékeivel ismerkedhetnek meg interaktív módon a gyerekek. Felfedezik a környékre jellemző barlang világot, az erdő kincseit és az erdőgazdálkodást, kipróbálhatják a faxilofont, a barlangjáratot, sőt erdei mézeket is kóstolhatnak. A gyerekek ízelítőt kapnak a hegyikerékpározás, sziklamászás és a sárkányrepülőzés hangulatából. Hideg idő esetén a kandallóban lobogó tűz, kellemes szívmelengető hangulatot teremt.

Az erdei iskola épületétől indulva egy csodálatos panorámájú körsétán „madártávlat sétán” vezetjük vendégeinket, ahol a madarak perspektívájából láthatjuk a budapesti hidakat, tiszta idő esetén a Mátrát, a Nagy Alföldet, a Naszályt, a Visegrádi-hegységet, a Pilis és Budai-hegység főbb csúcsait. Közben megismerjük a mész- és melegkedvelő tölgyes erdők, lágyszárúakban gazdag karszt bokorerdők élővilágát.

Célkitűzésünk, a gyermekek számára, lehetőséget teremteni a természettel való találkozásra, amely számukra erőt, nyugalmat és biztonságot nyújt.

Fontosnak tartjuk, hogy a terepi foglalkozások során a gyermekek élményszerűen találkozzanak az iskolában tanultakkal, és ezáltal kedvet kapjanak ismereteik bővítéséhez. Az adott természeti jelenség, élőlény, élőhely témáját az érzékszervek bekapcsolásával, játékokkal, mérésekkel, mozgásfejlesztéssel, művészeti tevékenységekkel törekszünk feldolgozni.

Alapelvünk, hogy a gyermekek megismerjék lakókörnyezetük természeti értékeit, ezért igény szerint az iskolák közelében lévő természeti helyen is biztosítunk erdei iskolai programokat.

Kapcsolódó anyagok