Térkép
Esterházy Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Dunántúl

Esterházy Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Dunántúl

Esterházy Erdészeti Erdei Iskola

Az Észak-Dunántúl közepén, a Bakonyalja és a Kisalföld peremvidékének találkozásánál üde színfoltként megjelenő Kupi-erdőtömb ad otthont a környezeti nevelést célzó, élményeken alapuló erdei foglalkozások, egyéni és kiscsoportos túrák, kirándulások számára alkalmas Esterházy Erdészeti Erdei Iskolának és a szorosan hozzá kapcsolódó Tallós Pál tanösvénynek.Az Iskola minden évszakban várja az erdőt, a természetet megismerni vágyó óvodás és iskolás gyermekcsoportokat, egy napos programjaira.

Szállás férőhely: -
Téliesített
Minden évszakban használható

Esterházy Erdészeti Erdei Iskola
Cím: 8500 Pápa, Szent István út 28.
Telefonszám: 06 89 513 200
E-mail cím:

Üzemeltető: Bakonyerdő Zrt.
Üzemeltető címe: 8500 Pápa, Jókai Mór u. 46.

Mi mindent lehet csinálni?

PROGRAMOK
Természetes környezetben közvetlen megfigyelésen, tapasztalatszerzésen alapuló programokon az ide látogató „kis természetjáró” az erdő felfedezőjeként megismerheti az erdei növény- és állatvilágot, a környezetünk élő- és élettelen alkotóit. Erdész szakember vezetésével, a rendelkezésre álló vizsgálódó eszközöket segítségével felfedezheti az őt körülvevő természeti világot. Személyes élményeik során olyan tapasztalatokat szerezhet, mely életre szóló élménnyel gazdagítja őket.
Választható programjaink:
  • Tallós Pál tansövénytúra
  • Vadmegfigyelés vadlesen
  • Az erdő gondozója: az erdész
  • Növényismereti túra és mikroszkópozás
  • Vadjaink nyomában – vadászati foglalkozás
Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges.
Esterházy Erdészeti Erdei Iskola
Az Iskola minden évszakban várja az erdőt, a természetet megismerni vágyó óvodás és iskolás gyermekcsoportokat. 
Egynapos programok lehetőséget biztosítanak a Bakonyalja növény- és állatvilágának, erdei életközösségének megismerésére. Kísérő szakember segítségével betekintést nyerhetnek a környékbeli erdők életébe, azok megóvásába és gondozásába. A tapasztalás erejével élve programjaink zömét a tanösvényen, illetve az épp legalkalmasabb kinti bemutató helyeken igyekszünk megvalósítani.
Jól felszerelt tanterem, játszótér, erdei bútorgarnitúra, kiépített tűzrakóhely biztosít az ide érkezőknek kulturált kikapcsolódást és a környezttudatos oktatáshoz megfelelő helyszínt.
Környékbeli látványosságok

Környékbeli látványosságok

Tallós Pál tanösvény
A tanösvény szorosan kapcsolódik az Esterházy Oktatási Központ oktatási programjához. Az erdei iskolától indul a növénytan elismert kutatójáról, Tallós Pál erdőmérnökről elnevezett tanösvény, amely egymáshoz csatlakozó két körútból áll. Az 1 km-es kiskörúton 7 ismeretterjesztő tábla segíti az erdei növény- és állatvilág, valamint geológiai jelenségek tanulmányozását. A körúton haladva, elsősorban óvodások és kisiskolások számára biztosítunk lehetőséget az órákon hallott tananyag gyakorlati megismeréséhez. A nagykörút 4 km-es távján elhelyezett 13 db ismertető tábla a bakonyaljai erdők kialakulásáról, erdészeti alapfogalmakról, a természetvédelmi és az erdőgazdálkodás kapcsolatáról, az erdei ökoszisztéma alkotó elemeiről nyújt ismereteket. A tanösvény egyik állomása a felújított Szentkút-forrás. A kettős körúton számtalan élmény és rengeteg ismeretanyag vár a természetszerető látogatókra.
Egész évben, szabadon járható a tanösvény útvonala.