2017.03.08.

Nőnapi túra a Szekszárdi-dombságban

Nőnapi túra a Szekszárdi-dombságban

A Bajai Természetjárók Egyesülete március 8-án, szerdán nőnapi túrára várja az érdeklődőket, amely alkalommal a Szekszárdi-dombságot fedezhetik fel a résztvevők.

Időpont: 2017 március 8. szerda 07:00
Indulás: vonattal Szekszárdig, majd busszal Szálkáig. Mőcsénytől vonattal haza.
Táv: 12 km Szálka - Grábóc - Mőcsény
Utazási költség:

  • Vonat. 7-kor indul jegyár / Szekszárdig 100% / 745Ft
  • Busz jegyár / Szekszárd - Szálka 100% / 310 Ft
  • Vonat jegyár / Mőcsény - Baja 100 % / 650 Ft

Időjárásnak megfelelő öltözködés szükséges, a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az autóval érkező túratársakkal Szálkán Trófea sörözőnél lesz a találkozó 8.30-kor.

További információ:
Kiss Erzsébet túravezető
30 955-6581
www.bajaiturazok.hu

Forrás: Erdeiprogramok.hu

Korábbi hírek

Nőnapi Virágfutás és túra a Széchenyi Parkerdőben

2017.03.05.

Nőnap alkalmából különleges futó útvonallal várja a sportolni vágyó hölgyeket és urakat a Széchenyi Parkerdő. A rajt és a cél az erdei játszótér, amely egyben egy virág alakzat közepe is, ahonnan a szirmokat szimbolizáló útvonalak indulnak ki.

Esztáz-kői barlangtúra gyalog és kerékpárral

2017.03.04.

Az Esztáz-kői-barlang a Felsőtárkány melletti Gyetra-völgyben található. Megközelítése lehetséges kerékpárral, amely kölcsönözhető is a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felsőtárkányi látogatóközpontjában, de gyalogosan is. Sisakot és fejlámpát a túravezető biztosít.

V. Nőnapi Virág Futás a Hármashatár-hegyen

2017.03.04.

2017-ben már ötödik alkalommal rendezik meg Nőnap alkalmából a Virág Futást. A rajt, a cél és a “versenyközpont” is egyben a Határ-nyereg a Hármashatár-hegyen.

Kikelet a Sas-hegyen

2017.03.04.

Melyek is a tavasz első virágai a Sas-hegyen? A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által szerezett túrán a résztvevőket elkalauzolják a téli álmából ébredő hegy jellegzetes kikeleti növényeinek világába.

Töröcskei kirándulás a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal

2017.03.04.

A túra során érintjük a Fekete harkály tanösvényt, majd végigmegyünk a töröcskei tetőn, majd visszafelé a ropolyi völgyben haladunk. A túra során a Zselic sajátos erdőtársulásait és vegetációját, faunáját mutatja be a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a tavaszi virágok előbújásának idejében.

Tavaszváró foglalkozás a Tettye Oktatási Központban

2017.03.01.

A résztvevők a foglalkozáson megismerkedhetnek az ébredő erdő lakóival, valamint tavaszköszöntő versek, színes ceruzák, textilfilcek segítségével tavaszt varázsolhatnak közvetlen lakókörnyezetünkbe.