2017.04.07.

Élménypedagógia az erdőben - Konferencia a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában

Élménypedagógia az erdőben - Konferencia a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában

A Zalaerdő Zrt. “Élménypedagógia az erdőben” címmel erdei iskolai konferenciát szervez 2017. április 7-én az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában, elsősorban pedagógusok és turisztikai szakemberek részére.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen megerősíteni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével a kozjolet@zalaerdo.hu e-mail címre.

A jelentkezés a regisztráció visszaigazolásával érvényes.

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Program:

  • 9.00 - 9.30 Érkezés, regisztráció
  • 9.30 - 9.45 Megnyitó
  • 9.45 - 11.15 Erdei iskolák bemutatkozása
  • 11.15 - 12.15 Terepi bemutató
  • 12.15 - 13.00 Ebéd
  • 13.00 - 14.30 Ismeretterjesztő előadások

Forrás: erdeiprogramok.hu

Korábbi hírek

Éjszakai Kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

2017.04.07.

A látogatók az Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még borzongatóbbá.

Csillagászati Világnap Felsőtárkányban

2017.04.03.

Éjszakai tanösvény-bejárás és csillagászati bemutató a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Felsőtárkányban. Csak derült égbolt esetén!

Tavaszköszöntő túra a Kerecsendi Erdőben

2017.04.02.

A Kerecsendi Berek-erdő természetvédelmi terület bejárása szakvezetéssel, a helyre jellemző legszebb aspektusban, mikor odvas keltikék és egyéb tavaszi virágok szőnyege borítja az ébredő erdő talaját.

Természetvédelem a Hevesi Füves Pusztákon

2017.04.01.

A Pélyi Ludas tanösvény bejárásával megismerkedhetnek a jellegzetes dél-hevesi élőhelyekkel (szikes gyepek, mocsarak), vízfelületekkel, a mesterséges és természetközeli cserjésekkel, erdőkkel és azok élővilágával. Eközben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a természetvédelmi célokat, kezelési feladatokat és problémákat is bemutatják.

Kockásliliom túra az Őrségben

2017.04.01.

A túra résztvevői megismerkedhetnek többek között a kockásliliommal, illetve bemutatásra kerülnek a terület természeti értékei, és a Büksi földvár nyomai is.

Tájékozódási túra és akadályverseny Sasréten

2017.04.01.

Családok, baráti csapatok jelentkezését várja a Mecsekerdő Zrt. az izgalmas, turistatérképen bejelölt nyomvonalon zajló, természetismereti és tájékozódási feladatokkal tarkított akadályversenyre.

Bolondozások napja a Mecsextrém Parkban

2017.04.01.

Bolondos Rajzverseny! Rajzolj le egy tréfás gondolatot és hozd magaddal! Minden résztvevő nyereménysorsoláson vesz részt, a fődíj Mecsextrém belépőjegy! A helyszínen arcfestők és bohóc várja a gyerekeket!

Kockásliliom túra Csákánydoroszlón

2017.04.01.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túrán a résztvevők megismerkedhetnek többek között a kockás liliommal, a terület természeti értékeivel, és a Büksi földvár nyomaival is.