Térkép
Eszterházy Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Dunántúl

Eszterházy Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Dunántúl

Eszterházy Erdészeti Erdei Iskola

Erdészeti Erdei Iskolánk a Bakonyerdő Zrt. gazdálkodási területén Pápától a Dunántúl Athénjétől 15 km-re a kupi erdőben található. A diákokat egynapos program keretében tudjuk fogadni, amikor az erdész szakmáról és a Bakonyalja természeti értékeiről tartunk foglalkozásokat.

Szállás férőhely: -

Eszterházy Erdészeti Erdei Iskola
Cím: 8500 Pápa, Szent István út 28.
Telefonszám: 06 89 513 20006 30 26 88 992
Fax szám: 06 89 513 211
E-mail cím:

Üzemeltető: Bakonyerdő Zrt.
Üzemeltető címe:

Mi mindent lehet csinálni?

Közeli programok, események a tájegységben

Jégtörő Mátyás hollói - Túra Dinnyésen
2017.02.25.

Jégtörő Mátyás hollói - Túra Dinnyésen

Mátyás király személyes birtokán, a ragadozómadár etető helyen sast, ölyvet, rétihéját, és hollót figyelhetnek meg az érdeklődők, és közben az is kiderül, hogy miért a holló Mátyás címermadara. Lehet, hogy a karvalyt is szemügyre vehetjük a madáretetőnél?

Téli nyomkeresés Dinnyésen
2017.01.28.

Téli nyomkeresés Dinnyésen

Ha havas a táj, akkor könnyen kiolvashatók a nyomok a hóból. Sok kis jel utalhat adott állatfajok jelenlétére. Tollak, szőrök, köpetek és más apró jelek árulják el, hogy a gazdájuk a közelben tartózkodik-e. Sárban, nádban és fák között kutatjuk a nyomokat.

A Kisalföld és a Bakony találkozásánál fekvő erdei iskolánk Kup község határában található 100 éves tölgyesek között. Csodálatos természeti környezetben mutatjuk be a természet, és az erdész szakma szépségeit. Az ismeretek megszerzését, a megtapasztalás, és szenzitív játékok segítik. Rendelkezünk jól felszerelt tanteremmel, ahol rendelkezésre áll 12 db sztereo mikroszkóp, bogárnézőke, vízvizsgálati labor, diavetítő, stb.

Tallós Pál erdőmérnökről elnevezett tanösvényünk két körútból áll. Az egy kilométeres kiskörútból, és a négy kilométeres nagykörútból áll, ahol jól szerkesztett ismeretterjesztő táblák segítik az eligazodást. Iskolánk megközelíthető a Pápa-Devecser közútról nyíló jól kitáblázott erdészeti úton.